2024.03.28, Csütörtök

Májusban birtokba vehetjük a felújított dunaújvárosi élményfürdőt!

dunaujvaros.com

2018.01.18. 18:00

Jó ütemben haladnak az élményfürdő felújításával a szakemberek, áprilisban kezdődhet a próbaüzem. Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ez élményfürdő felújításának helyzetéről csütörtökön.

Hirdetés

Cserna Gábor felidézte, Orbán Viktor miniszterelnökkel a Modern Városok Program keretében kötött megállapodásnak köszönhetően tavaly ősszel a város tulajdonába kerülhetett az élményfürdő. Ez volt az első lépés ahhoz a projekthez, melynek célja egy városi fürdő és vízisport centrum létrehozása. Az teljes beruházás 4,5 milliárd forintba fog kerülni, ami már tartalmazza az élményfürdő közel egymilliárd forintos vételárát is. A további költségeket a fürdő és a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítása teszi ki.

 

 

Cserna Gábor elmondta, hogy az élményfürdőt tavaly november elején adták át a felújítási munkával megbízott DVG Zrt-nek. A cég elkezdte a tényleges felújítási munkálatokat és közben az uszodatechnikai és egyéb szakspecifikus munkák elvégzésére közbeszerzési pályázatokat írt ki, majd azok nyerteseivel le is szerződött az elvégzendő feladatokra. A felújítás keretében megújítják a párátlanító rendszert, az épület teljes villamossági hálózatát, a csúszdákat, a medencék burkolatát, a gépészeti, uszodatechnikai berendezéseket, teljesen új beléptető rendszert alakítanak ki. A polgármester hozzátette, bár nagyon sok munkát ad a szakembereknek az évek óta nem üzemelt fürdő, jól haladnak a felújítási munkálatokkal, és az áprilisi próbaüzemet követően májusban, a jó idő beköszöntével megnyithatja kapuit a fürdő a városlakók előtt.

Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója a bejárás során elmondta, hogy az élményfürdőt katasztrofális állapotban vették át. A fürdő bezárása óta eltelt évek, az időjárás viszontagságai mind otthagyták lenyomatukat a medencéken, leginkább a szabadtéri egységeken. A külső élménymedencét gyakorlatilag teljesen újra kell építeni, az idő ott végezte a legnagyobb pusztítást. A munka folyamatosságának biztosításához a külső medence fölé egy hatalmas sátrat húztak fel, ez alatt dolgoznak a munkások. A belső egységek műszaki állapota jobb, itt kisebb-nagyobb javításokra van csak szükség. Mint mondta, ezekkel áprilisra elkészülnek, és akkor jöhet a próbaüzem, majd pedig a terheléses próbaüzem. Amennyiben ezeknek a teszteknek a műszaki eredménye jó, akkor májusban a nagyközönség előtt is megnyitják az élményfürdőt.

 

 

Madai Balázs azt is elmondta, hogy mindeközben a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújításának elvégzésére is kiírták már a közbeszerzési pályázatokat. Terveik szerint ezek júliusra realizálódhatnak, amikor is bezárják majd az uszodát, hogy megkezdődhessen a másfél milliárdos felújítás.

Galéria

AktuálisDunaújvárosModern Városok Programfelújításélményfürdő