2024.03.19, Kedd

Január 27-én lesz az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben

szekesfehervar.hu

2018.01.20. 18:37

A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület január 27-én rendezi meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A Jancsárkertben a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket disznótoros ételek gazdag választékával.

Hirdetés

A kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a kilátogatókat ezen a délelőttön.

Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.

 

 

A fesztiválra a mohácsi busókat és a mohácsi Poklade zenekart is meghívták, akik a jó hangulatról gondoskodnak, de illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak, sportolók, települések csapatai és média csapatok. Több mint 400 kg hús lesz betöltve és ebből mintegy 400 méter kolbász tekeredik majd.

 

 

A nevezési díj nem változott idén sem 6000 Ft/csapat, amiért a csapatok 5 kg kolbászhúst darálva és 1 kg kenyeret kapnak. (Az ezen felüli hús mennyiséget mindenki a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból megveheti). A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)

A szervezők biztosítják a munkaasztalt 5-6 fő kulturált elhelyezéséhez, a sütési lehetőséget és lehetőség van arra is, hogy a megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre a helyszínen átadják. 

A „mestermunkák” minősítését zsűri végzi és a verseny győztese elnyeri egy esztendőre a Vándorkupát, minden helyezett díjat, és minden résztvevő csapat emléklapot kap.

A Nevezési Lap januártól letölthető vagy átvehető a Jancsárkert termelői- és biopiac hentes üzletében keddtől szombatig. Információ, nevezés és befizetés: Pali bácsi, a hentesek koronázatlan királya, kedd-szombat 7:00-tól 15:00-ig Jancsárkert termelői és biopiac, a FÖMO Húsbolt. Mobil: 30/7583136, e-mail: [email protected] és [email protected]

AktuálisJancsárkertV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválgasztroutcadisznótoros