2024.03.28, Csütörtök

Fojtek Olivér 2018 első fehérvári kisbabája – kötvénnyel ajándékozták meg a családot

szekesfehervar.hu

2018.01.02. 16:51

Fojtek Olivérnek hívják a 2018-as év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali 4 óra 25 perckor látta meg a napvilágot. Olivér 3 kg 81 dekával és 52 cm-es magassággal, a család harmadik gyermekeként született, otthon másfél éves és három éves testvére is várja. Az év első babáját a város idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Székesfehérvár polgármestere adott át az édesanyának.

Hirdetés

Az édesanya, Fojtekné Kocsis Rozália elmondta, hogy a Szent György Kórház központi sterilizálójában dolgozik, és Olivér már a harmadik gyermeke. Férje az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskolában tanít. Az édesanya beszámolt arról is, hogy komplikációmentes volt a szülés, amiért köszönettel tartozik Dr. Torsa Zsófia szülészorvosnak és Mocsonoki Zsuzsanna szülésznőnek. A szülés időpontja január 3-ra volt kiírva, Olivér kicsivel előbb érkezett.

 

 

Az év első babáját a város idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Cser-Palkovics András polgármester adott át az édesanyának. Vele tartott Fehérvár ifjúsági tanácsnoka Molnár Tamás, aki ajándékcsomaggal kedveskedett, illetve Horváth Tancsa Ágnes családügyi tanácsnok is hozott ajándékot a családnak. 

 

 

„Az év első fehérvári babáján keresztül szeretnénk mindenkinek boldog új évet kívánni és kívánjuk azt is, hogy legalább annyi kisbaba szülessen idén is, mint tavaly. Az elmúlt évben  2500 gyermek született a Szent György Kórházban, ezen belül is sok új székesfehérvári polgár, akiknek ajándékcsomagot adunk át jelképesen és a város polgárává fogadjuk őket. Sok fotó és fénykép is érkezett ezekről a meghitt családi pillanatokról." – mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Dr. Hagymásy László, a Szülészet-nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, a kollégákkal együtt alakították ki azt a rendszert, ami a természetes szülészeti szemlélet gyakorlati megvalósítását szolgálja. A házaspárokat felkészítik a szülésre, nyitott szülőszobát működtetnek, így a hozzátartozók, apukák részt vehetnek a szülésnél, ahol biztosítottak az alternatív szülési lehetőségek is. Ezen túl biztosítják a korai anya-gyermek kapcsolatot is: rögtön a szülés után mellre helyezik az újszülötteket, és már az első egy órában is megszoptathatja gyermekét az édesanya, majd ezt követően 24 órán keresztül együtt lehetnek.

Galéria

Aktuálisbabakötvény Székesfehérvár kisbaba Szent György Kórház