2024.03.28, Csütörtök

Csipkecsodákból nyílik kiállítás Székesfehérvár Tolnai utcai Tagkönyvtárban

szekesfehervar.hu

2018.01.12. 14:30

Január 15-én, hétfőn 17 órakor nyílik az esztendő első kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában, ahol Gergő Katalin vertcsipke alkotásait láthatják a hónap végéig a látogatók. A tárlat megnyitóján Gergő Katalin nemcsak bemutatja saját készítésű alkotásait, hanem be is mutatja a csipkeverés érdekességeit.

Hirdetés

A csipkeveréssel való első találkozásomkor azonnal tudtam, hogy ez az én igazi műfajom. Több, mint két évtizede igyekszem újabb és újabb technikákat elsajátítani. Elsősorban a klasszikusokat szeretem, de figyelembe veszem a mai használhatóságot is.” - olvasható a Fehérvári Kézművesek Egyesületének honlapján Gergő Katalin bemutatkozása.

Az alkotó a kiállítás megnyitóján további érdekességeket is megoszt majd a résztvevőkkel a csipkeverésről, valamint a régi mesterséghez fűződő saját kötődéséről. A kiállított alkotásokat - köztük zsűrizett termékeket - Gergő Katalin mutatja be a hétfői megnyitó résztvevőinek, január 17-én, szerdán 16 órakor pedig csipkeverés bemutatót tart a tagkönyvtárban. A kiállítás január 31-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

AktuálisVörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár csipke csipkeverés