2024.03.29, Péntek

Adóhivatali ügyfélszolgálatok nyílnak a Fejér megyei kormányablakokban

Fejér Megyei Kormányhivatal

2018.01.21. 20:00

A Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormányablakában is ügyfélszolgálatot létesített a Nemzeti Adó- és Vámhivatal január 3-tól. Az új szolgáltatásokról sajtótájékoztatón számoltak be Móron.

Hirdetés

A köz- és adóigazgatásban egyaránt mérföldkőnek számít, hogy január 3-tól négy járásközpontban is ügyfélszolgálatot nyitott a NAV – hangsúlyozta dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott szerdán, a móri kormányablakban tartott sajtótájékoztatón.

A móri, a martonvásári, a gárdonyi és az enyingi kormányablakban immár 89 adóhivatali ügyben is eljárhatnak az állampolgárok. A Fejér megyei kormányablakokban egyébként már csaknem 1700 féle ügytípussal foglalkoznak. A kormányhivatal különféle ügyfélszolgálatain tavaly mintegy 500 ezer ügyfél-ügyintéző találkozás történt, több mint két és félmillió ügyet intéztek, ez a szám a NAV-os ügyfélszolgálatok megnyitásával növekedni fog – tűnt ki a kormánymegbízott által elmondottakból.

 

 

A NAV korábban – a fehérvári és a dunaújvárosi ügyfélszolgálata mellett – Bicskén és Sárbogárdon fogadta heti egy-egy alkalommal az adózókat. Az új esztendőben megnyílt további négy vidéki ügyfélszolgálaton heti négy-négy alkalommal, összesen húsz órában állnak az állampolgárok rendelkezésére. Mindez annak a megváltozott szemléletnek a jegyében történik, mely szerint a NAV nem csupán szankciókkal, hanem akt segítségnyújtással kívánja elérni, hogy az adózók eleget tegyenek kötelmeiknek – fogalmazott Menyhárt Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója.

 

 

A kormányhivatal és a NAV biztosan nem fog összekülönbözni a bérleti díjon, ugyanis mindketten a lakosságnak nyújtott szolgáltatást tekintik elsődlegesnek – jegyezte meg tréfásan Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, aki méltatta a kormányhivatal és a NAV együttműködését.

 

 

Üdvözölte a sajtótájékoztatón a NAV móri ügyfélszolgálatának megnyitását Fenyves Péter, a város polgármestere, hiszen így nem kell Székesfehérvárra utazniuk a helybelieknek. Elmondta azt is, hogy a móriak elégedettek a járási hivatal és a kormányablak működésével.

 

 

Galéria

AktuálisKormányablakFejér megyeNAVügyfélszolgálat