2024.03.19, Kedd

A magyar kultúra napja - Kiállítások, zenés irodalmi estek Fejér megyében

MTI

2018.01.17. 20:00

Fotó- és képzőművészeti kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

Hirdetés

Bicskén a Fiatalok Házában január 22-én Bicskétől a csillagokig címmel Bajmóczy György és Szűcs Mátyás asztrofotóiból nyílik kiállítás. A tárlatot Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület titkára nyitja meg, közreműködik a Hajnali vándorok népzenei együttes.

Bodajkon január 24-én a református gyülekezeti teremben Jankovich Ferenc-emlékestet rendeznek. Az esemény vendégei az író és költő lányai, Anna, Júlia és Krisztina lesznek.

Dunaújvárosban hétfőn, a magyar kultúra napján adják át az önkormányzat Pro Cultura Intercisae elnevezésű díját. A városháza rendezvénytermében ünnepi koncertet ad a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanári kamaracsoportja és a Dunaújvárosi Vegyeskar.

Móron, a Lamberg-kastély Kulturális Központban január 22-én Miklós János keramikus művész, szobrász Magura című kiállítását Nagy Benedek szobrászművész nyitja meg. Másnap Hoztam valamit a hegyekből - Mezei Mária címmel Tóth Auguszta önálló estje lesz az Erzsébet téri Művelődési Házban. A sok zenével, humorral és iróniával fűszerezett előadást Szilassy Nelly kíséri zongorán.

Rácalmáson a művelődési házban január 18-án Színes orchideák címmel Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand zenés irodalmi estjén vehetnek részt az érdeklődők.

Székesfehérváron pénteken a Pelikán Galériában Jónás Attila képzőművész kiállítását Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója nyitja meg. A Kisfaludi Közösségi Házban Színek és formák címmel nyílik meg a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium fotográfus tanszakának tárlata, majd ezután a zene és az irodalom találkozik a Boka Akusztik Band és Bakonyi István jóvoltából.

Az Öreghegyi Közösségi Ház szombaton invitálja az érdeklődőket programjaira: Földes László Hobo Látja Isten, hogy állok a napon címmel tart zenés irodalmi estet. Ezt követően nyílik meg Legéndy Péter képzőművész MÉMEK című kiállítása.
Jövő hétfőn a Városházán ünnepélyes keretek között hirdetik ki a Székesfehérvár történeti központja 2017 című építészeti pályázat eredményét, majd a pályázathoz kapcsolódó tárlat is látható lesz.

AktuáliskiállításFejér megyeA magyar kultúra napjazenés irodalmi est