2024.04.19, Péntek

Versenypálya épül a móri öttusázóknak

feol.hu

2017.12.03. 16:30

Színvonalas műsorral nyitották meg péntek este a Wekerle Sándor Szabadidőközpont 15. évfordulójára rendezett ünnepélyt. Ezt követően derült ki, hogy tizenegymilliós támogatásból versenypálya épülhet Móron.

Hirdetés

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében visszaemlékezett az uszoda építésére, megnyitására. Elmondta, milyen fontos szerepet tölt be a város életében Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében visszaemlékezett az uszoda építésére, megnyitására. Elmondta, milyen fontos szerepet tölt be a város életében az intézmény, valamint kitért a sportcentrum folyamatos fejlesztésének szükségességére is.

A sport, a turizmus fejlesztése mind fontos tényező városunk életében, szeretnénk, ha idővel sportkomplexummá alakulna a központ 

– tette hozzá a képviselő.

Az esemény zárásaként a Boldog születésnapot című dalt adta elő a Radnóti Általános Iskola kórusa, majd az önkormányzat nevében tortával kínálták a résztvevőket. A rendezvény után írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében az önkormányzat tizenegymilliós beruházásról rendelkezhet a Móri Öttusa SE sportolói részére. Az összeget egy futócsík kialakítására fordítják majd – árulta el Deákné Kulcsár Ágnes, az egyesület vezetője.

 

Aláírták a szerződést, futópálya épülhet Móron         Fotó: Hrubos Zsolt

 

A jó együttműködésnek köszönhetően az Országos Öttusa Szövetség, a városi Önkormányzat és a Móri Öttusa Egyesület két részben jutott hozzá az összeghez. A cél egy versenypálya kialakítása az öttusázók részére, amelyet azonban minden lakos szabadon használhat majd.

A móri egyesületnek már több korosztályos bajnoka van, az idei évben kimagasló eredményeket ért el Kaiser Luca, aki nemzetközi versenyen is részt vett.

A futócsík megépítésével mind az öt sportág gyakorlásához megteremtődnek a feltételek a városban. Bár a lovaglást jelenleg nem a helyi lovardában, hanem a fehérvári Fehér Patkó Lovasudvarban gyakorolják, a vívásra, a lövészetre, az úszásra és a futásra helyben van lehetőségük.

AktuálispályázattámogatásöttusaversenypályaMór Wekerle Sándor Szabadidőközpont