2024.04.19, Péntek

Újszülötteknek melegítő- és újraélesztő asztalt vásárolt Dunaújváros

dunaujvaros.com

2017.12.21. 17:30

A támogatásoknak köszönhetően megvásárolhatta a Szent Pantaleon Kórház az újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztalt, amelyet a mai napon már szolgálatba is állítanak a szülészeti osztályon.

Hirdetés

Cserna Gábor polgármester felidézte, az eszköz beszerzésének nagyszerű története november 10-én, a kórház jótékonysági bálján kezdődött, ekkor indult a gyűjtés. A polgármester hangsúlyozta, bár a kórház fenntartása már nem a város feladata, de az önkormányzat számára továbbra is fontos intézmény és örömmel állnak minden kezdeményezése mellé. Példaként említette, hogy az elmúlt években mintegy tíz pályázatot nyert el a kórház (többek között a központi műtő- és diagnosztikai blokk megépítésére, energetikai beruházásra), amelyhez dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője is igyekezett minden segítséget megadni.

 

 

A mintegy másfél millió forintba kerülő, újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásához több támogató is hozzájárult, a fennmaradó 500 ezer forintot pedig a januári közgyűlésen biztosíthatja majd az önkormányzat. Ezt megelőlegezve, megvásárolták már az eszközt, és csütörtöktől megkezdheti a szolgálatot a szülészeti osztályon. Cserna Gábor hozzátette, a jövőben is segítik az egészségügyi intézményt a lehetőségeikhez mérten.

 

 

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője örömmel beszélt arról a társadalmi összefogásról, amely a mostani adománygyűjtés során is megmutatkozott, és amelynek eredményeként a komfortfokozatot lehet növelni a kórházban. Mint mondta, az elmúlt időszak sikeres pályázataival az alapellátás fejlesztését lehetett elérni, mind az eszközpark, mind az infrastruktúra tekintetében. Hangsúlyozta, az elkövetkezendő időszakban is fontos feladat, hogy eredményesen pályázzanak a fejlesztési forrásokra.

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa megköszönte minden támogatónak a felajánlást, amellyel megvásárolhatták az új készüléket.

 

 

Mint azt dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászati osztály vezetője elmondta, modern, korszerű szülőszobával és kórtermekkel rendelkeznek, mind az eszközök, mind a felszereltség tekintetében. Csupán ez a melegítő- és újraélesztő asztal hiányzott, ugyanis a jelenlegi már több, mint húsz éves készülék. Az új eszköz pedig sokkal felszereltebb, és korszerűbb.

AktuálisDunaújvárosújszülött Szent Pantaleon Kórház melegítő- és újraélesztő asztal