2024.04.25, Csütörtök

Kis járőrök köröznek a dunaújvárosi gyermekosztályon

dunaujvaros.com

2017.12.08. 20:57

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

Hirdetés

Lacza Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője másfél héttel ezelőtt jótékonysági futást szervezett a belvárosban, amellyel a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára gyűjtöttek adományokat. A kezdeményezéshez több, mint kétszázötvenen csatlakoztak, köztük kollégái, mentők, tűzoltók, a kórház dolgozói, a helyi futóközösségek tagjai és a rengeteg mozogni, segíteni vágyó dunaújvárosi.

A hét kilométeres táv teljesítése után összesítették az adományokat, és 416 ezer forint gyűlt össze. Ebből két darab távirányítós elektromos játékautót vásároltak. A zenélő, villogó, kormányozható rendőrautókat szerdán délután vitte el Lacza Tamás a gyermekosztályra a Pannon Polgárőrség tagjaival.

Hangsúlyozta, a futóknak köszönhető ez a két autó. Reméli, ezekkel az ajándékokkal, valamint a sok gyümölccsel és csokival, amivel még érkeztek, szebbé tehetik a gyerekek itt töltött idejét, és kicsit elfelejtik velük, miért is vannak itt.

Az adományt a kis pácienseken kívül dr. László Erzsébet osztályvezető főorvos és dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa fogadta. Utóbbi is megköszönte az ajándékokat, amik szerinte rendkívül ötletesek és nagyban megkönnyítik majd a kicsik mozgását az osztályon, de mindenekelőtt feldobja a hangulatot, jobb kedvre deríti a gyerekeket, ezzel is hozzájárulva gyógyulásukhoz. A kicsik ennek megfelelően azonnal be is pattantak a rendőrautóba és fülig érő szájjal meg is kezdték a járőrözést az osztályon.

A jótékonysági futás adományának megmaradt összegét pedig felajánlották az újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásához. Erre a mintegy másfél millió forint értékű berendezés megvásárlására gyűjt most ugyanis a kórház. Hingyi László önkormányzati képviselő magánemberként százezer forintot ajánlott fel az eszköz beszerzéséhez.

AktuálisadományDunaújvárosrendőrséggyermekosztály Szent Pantaleon Kórház jótékonysági futás