2024.04.18, Csütörtök

Fejér Megyei Önkormányzat és Kormányhivatal jótékony célú fenyővásárt szervez

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.13. 19:52

Ismét jótékonysági fenyőfavásár színhelye a Megyeháza belső udvara, december 24-éig. A szociális és gyermekvédelmi intézmények számára 23-23 fenyőt adományozott dr. Simon László, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Hirdetés

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal évek óta, jótékony céllal fenyővásárt szervez a Megyeháza udvarán, és idén is karácsonyfák felajánlásával járul hozzá a megyei szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők karácsonyához.

 

Deresné Tanárki Mária, a megyei gyermekvédelmi központ vezetője veszi át a fenyőfát dr. Simon László kormánymegbízottól, dr. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök társaságában- fotó: Skobrák Dénes


Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen hangsúlyozta: immár tradíció, hogy a Megyeháza advent idején megnyitja kapuit, és jótékony célú fenyővásárnak ad helyet. A cél idén is az, hogy a korábban a megyei önkormányzat által fenntartott szociális és gyermekvédelmi intézményekbe karácsonyfa kerüljön, Előszállástól Fehérvárig, Dégtől Bicskéig, a megyében mindenütt, ahol gyermekek családjuk nélkül töltik majd a karácsonyt. Fontosabb feladatnak nevezte, hogy a társadalom figyelmét felhívják ezekre az intézményekre, szebbé téve a gyermekek, a gondozottak karácsonyát – hangsúlyozta az elnök.

 

Az esemény résztvevői (b): Cséplőné Gönczi Veronika, dr. Simon László, dr. Molnár Krisztián, Deresné Tanárki Mária, Mátrahalmi Tibor

 

Mátrahalmi Tibor a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei vezetője, Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője és Cséplőné Gönczi Veronika, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója köszönetet mondott a két megyei vezetőnek, hogy évek óta példaértékű összefogás és szociális érzékenység kíséri a munkájukat. A megyében jelenleg mintegy nyolcszáz állami gondoskodásban nevelkedő gyermek várja a szeretet ünnepét. A fenyőfa, az adományozás tárgya jóval túlmutat önmagán, jelképes erővel bír. A közös, meghitt karácsonyi élményt sugározza. A hit, remény, szeretet jegyében telik az intézményekben, a lakásotthonokban a készülődés, és a nemes felajánlás közvetíti majd a társadalmi befogadás és elfogadás erősítését, amelyre nagyon nagy szükség van e területen – mutattak rá.

A tájékoztató után, a fenyőárusítás helyszínén, dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Molnár Krisztián elnök jelképesen átadták a fenyőfákat Deresné Tanárki Máriának és Cséplőné Gönczi Veronikának.

Aktuálisjótékonyságfenyővásár