2024.04.25, Csütörtök

Esküt tettek a Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.15. 16:00

A Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai kedden délután a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara épületében mondták el a kamarai eskü szövegét. A tizenegy munkatárs további munkavégzéséhez 2018. január 1-től szükségesé válik a kamarai jogtanácsosi/jogi előadói nyilvántartásba vétel.

Hirdetés

2018. január 1. napján hatályba lépő új jogszabályok jelentősen átalakítják a Kormányhivatal jogi képviseletének rendszerét, valamint megszüntetik a korábbi jogtanácsosi rendszert.

 

 

Kormányhivatal képviseletét egyes perekben már csak kamarai jogtanácsosként láthatják el a munkatársak, ehhez azonban szükséges, hogy a területi ügyvédi kamarába nyilvántartásba legyenek véve.

 

dr. Mikó Péter a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke

 

A kamarai integráció azokat a jogtanácsosokat érinti, akik polgári bíróság előtt járnak el olyan perekben, ahol a jogi képviselet kötelező, illetve, akik okiratok ellenjegyzését végzik.

 

 

A kamarai jogtanácsos az ügyvédi tevékenységet munkaviszonya (állami tisztviselői jogviszonya) keretei között kizárólag a munkáltatója, mint ügyfele számára gyakorolja, egyébként ügyvédi tevékenységet nem láthat el – mondja ki a törvény. Jogi képviseletet a kamarai taggá váló jogtanácsos a nyilvántartásba vételt követően csak a Kormányhivatal, mint munkáltató részére láthat el jogviszonya alapján.

 

 

Az ügyvédi kamara tájékoztatása alapján azon állami tisztviselők, akik 2017. október 31-ig benyújtották a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet, 2018. január 1-től el tudják látni a kamarai jogtanácsosi jogálláshoz kötött tevékenységeket, akik ezen időpontot követően indítják el a regisztrációs folyamatot, ők elképzelhető, hogy csak későbbi időpontban.

 

 

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara a benyújtott elektronikus kérelmek pozitív elbírálását követően 10 fő kamarai jogtanácsost és 1 fő kamarai jogi előadót fogadott a tagjai közé a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai közül.

 

 

A kamarai névjegyzékbe felvétel során a kormányhivatali jogtanácsosok is ünnepélyes esküt tettek a többi (összesen 57 fő) Fejér megyei kamarai jogtanácsoshoz hasonlóan 2017. december 12-én az ügyvédi kamara elnöke, dr. Mikó Péter és titkára, dr. Szabó Kálmán előtt.

 

dr. Mikó Péter és dr. Szabó Kálmán

 

 

Az ügyvédi kamara elnöke és titkára kollegiális szeretettel üdvözölte a jelenlévőket az ügyvédi kamara tagjai között, és eredményes közös munkát kívánt minden kamarai jogtanácsosnak és jogi előadónak.

 

Esküt tesznek a jogászok

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal részéről kamarai jogtanácsosi esküt tett és az ügyvédi kamarába felvételt nyert:

dr. Bráth Mária főosztályvezető,

dr. Végh Alíz jogtanácsos,

dr. Jeszenszky Tamás jogtanácsos,

dr. Simon Katalin osztályvezető,

dr. Nagy Nóra jogtanácsos,

dr. Borosné Horváth Dóra jogtanácsos,

dr. Tiringer Éva jogtanácsos,

dr. Szokó Hedvig jogi szakügyintéző,

dr. Bella Ferenc jogtanácsos,

dr. Petrin László főigazgató

A jogi előadói nyilvántartásba dr. Gálicz Boglárka jogászt jegyezte be az ügyvédi kamara.

 

dr. Gálicz Boglárka, dr. Nagy Nóra, dr. Petrin László, dr. Mikó Péter, dr. Simon Katalin és dr. Szabó Kálmán

 

dr. Végh Alíz, dr. Bella Ferenc és dr. Bráth Mária

 

Galéria

AktuálisFejér Megyei Kormányhivatalesküjogtanácsos