2024.04.20, Szombat

Díjat nyertek a Fejér megyei kormányhivatal egészségfejlesztői

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.12. 16:12

Ötödik helyet értek el egy országos pályázaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós vetélkedővel. A pályázatot az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete írta ki egészségértés témában „Nekem szól!” címmel.

Hirdetés

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete másodszor írt ki országos pályázatot az „Egészségértés díj” elnyeréséért. Az egészségértés azt jelenti, hogy a betegek, illetve a laikusok mennyire képesek egészségügyi kérdésekben tájékozódni, egészségügyi információkhoz hozzájutni, a kapott információkat megérteni és felhasználni. A jobb egészségértés hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni.

 

A pályázat célja volt, hogy feltérképezze, és a közvéleménnyel megossza a legjobb egészségértést, egészségtudatosságot fejlesztő hazai programokat és gyakorlatokat, amelyek elősegítik a betegek, illetve a laikusok tájékozódását egészségügyi kérdésekben, illetve előmozdítják a kapott egészségügyi információk megértését és felhasználását.

 

Tavaly, a „Nekem szól!” pályázat első évében egy Fejér megyei helyezett volt, a szexuális felvilágosítás témájú  „Loveinfo” ingyenes okostelefonos applikáció, melynek megírásában közreműködtek az egészségfejlesztők is. Idén úgy gondolták, ideje megméretni a „Döntésünk a jövőnk” című prevenciós versenyt is országos szinten, bemutatva a szélesebb nyilvánosságnak.

 

 

A Fejér megyei középiskolások számára kiírt „Döntésünk a jövőnk” című prevenciós versenyt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai idén ötödik alkalommal rendezték meg a felelős szexuális magatartásról. A vetélkedő mindig nagy siker, hiszen témáját közérdeklődés övezi, megvalósítási formája pedig innovatív és kreatív.

 

A vetélkedő szervezői, dr. Pásztor László, Fergencsné Farkas Beáta és Csóka Erika ötödik helyezést értek el kategóriájukban, a „Társadalmi, állami és gazdálkodó szervezetek” között. A mezőny erősségét mutatja a pályázatok húszon felüli száma, és hogy a kategória győztese az Országos Mentőszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Alerant Zrt. közös munkája.

 

 

A „Nekem szól!” egészségértési pályázat többi eredményéről a http://aipm.hu/hu/palyazat oldalon lehet többet megtudni. A fődíjat az Országos Gerincgyógyászati Központ kapta.

AktuálisegészségFejér Megyei Kormányhivatalországos pályázatInnovatív Gyógyszergyártók Egyesülete