2024.03.29, Péntek

Székesfehérvár emlékdiplomás pedagógusait köszöntötték a városházán

www.szekesfehervar.hu

2017.11.15. 05:00

Emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntöttek ötven nyugdíjas pedagógust kedden, a Városházán, ahol arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként.

Hirdetés

Jámbor Ferencné, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógus nemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, tisztességes helytállásra nevelte tanítványait.
A Városháza Dísztermében kedden emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntötték az 50, 60, 65 és 70 esztendővel ezelőtt végzett tanárokat, tanítókat és óvónőket. "Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog." – idézte köszöntő beszédében Szent-Györgyi Albert gondolatait Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke, aki hangsúlyozta, hogy "ez a pedagógus nemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait."

 

 

Dr. Cser-Palkovics András beszédében köszönetet mondott a város valamennyi polgára nevében a sok évtizedes munkáért, az erőfeszítésekért, amelyet a családokért, a városért és a nemzetért tettek. „Nevelés teszi az embert, az ember a hazát.” - idézte Székesfehérvár polgármestere Brunszvik Teréz szavait, majd ezt követően átadta az arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket. Aranydiplomát kapott: Aradyné Jáger Magdolna, Bankó Pál Attila, Bekő Zsolt, Bódás Józsefné, Czenczi Ferencné, Cseke Ákosné, Dobi Istvánné, Fazekas Ferencné, Gángó Lászlóné dr., Dr. Gulyás Antal, Dr. Gulyás Antalné, Dr. Kardos Ottóné, Kiss Károly, Kóbor Istvánné, Lang Józsefné, Dr. Lovas Zoltánné, Nagy Györgyné, Pintér Mária, Sereg Mátyásné, Szabó Lajosné, Szabó Szabolcsné, Dr. Szokó Miklósné és Szuromi Erzsébet. Gyémántoklevél elismerésben részesült Arady Istvánné, Fekecs László, Fekecs Lászlóné, Fülöp Gyuláné, Gelencsér János, Gergely Elemérné, Gulyás Józsefné, Horváth Lajosné, Müllner Istvánné, Pintér Jánosné, Reinics Ferencné, Dr. Ronyecz Józsefné és Szakál Mártonné. Vasokleveles pedagógus lett Fiál Gyuláné, Földi Etelka, Holup Józsefné, Makói Lászlóné, Németh Pálné, Sereg Mátyásné, Takács Mária Magdolna, Trenka Gyuláné és Világossy Károlyné. Rubinoklevelet kapott Csóka Jánosné, Dudás Zoltán, Imre Gyuláné, Pajor Józsefné és Szilasi Etelka.

 

 

Az elismerések átadása után Dr. Poór Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékán-helyettese is köszönetet mondott a jubiláló pedagógusoknak, az ünnepség végén pedig Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója mondott pohárköszöntőt. A „színes diplomák” átadásán jelen volt Dr. Dienesné Fluck Györgyi, tanácsnok, Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója, Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának, a Pedagógusok Szakszervezetének és a Székesfehérvári Tankerületi Központnak tisztségviselői is.

Galéria

Aktuálispedagógus Székesfehérváremlékdiploma