2024.04.25, Csütörtök

Sportos programmal kezdődött el az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Nap

szekesfehervar.hu

2017.11.20. 10:55

Az ötnapos rendezvénysorozat kezdődött hétfőn a VOK-ban, ahol a Gyermeki Jogok Világnapja előtt is tisztelegtek. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok nyitóeseményén, a Gyermekek Napján sportos programot szerveztek kispályás labdarúgó bajnoksággal és váltóversenyekkel, felhívva a figyelmet az egészséges életmódhoz való jogra.

Hirdetés

Hétfőn sportos programokkal kezdődött el a VOK-ban a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok, amelynek célja többek között a gyermekek jogai érvényesülésének támogatása, a szakemberek számára pedig szakmai programok biztosítása. Tizedik éve rendezik meg a gyermekvédelmi napokat Fejér megyében, mindig bővülő tartalommal, de azzal a szándékkal, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét a gyermeki jogokra. 

 Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta, hogy az ötnapos rendezvénysorozat minden napja a gyerekekről szól. A hétfői nap a sport jegyében telik és az egészséges életmódhoz való jogra hívja fel a figyelmet. A keddi nap a nevelőszülőkről szól majd, akik a megyében 196 családban összesen 610 fiatalról gondoskodnak. Szerdán az idén húsz éves gyermekvédelmi törvény ünneplik, ezen a napon három civil szervezet közösen állít emlékoszlopot a gyermekvédelmi központ udvarán. Máhr Ferenc alkotását Székesfehérvár országgyűlési képviselője és a gyermekvédelmi főigazgatóság vezetője avatja fel.

Hétfőn az  egészséges életmódot szolgáló programot szerveztek kispályás labdarúgó bajnoksággal, amelyen a megyei közgyűlés kispályás csapata is részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének vezetésével.  A VOK-ban fitnessprogram, valamint sor - és váltóverseny is várta a gyerekeket.

Aktuálissportjog SzékesfehérvárFejér Megyei Gyermekvédelmi Nap