2024.04.24, Szerda

Nyílt szűrőnapon vehettek részt a fehérvári férfiak szombaton

www.szekesfehervar.hu

2017.11.12. 14:03

„Az időben felfedezett prosztatarák kezelhető, gyógyítható!” – jelmondattal, Dr. Hermann János és Dr. Barabás Tamás urológusok várták az 50. életévüket betöltött férfiakat nyílt szűrőnapra szombaton, Székesfehérváron.

Hirdetés

A Székesfehérvár Önkormányzata által támogatott és a Humán Szolgáltató Intézet által kifejezetten urak számára megszervezett alkalmon száz székesfehérvári férfi vett részt. A helyszínen vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérést is végeztek.

Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Hét esztendeje végezzük a kampányszűréseket és szeretném azt hinni, hogy a férfiak egyre komolyabban veszik ezt, de még mindig nagyon sokan vannak, akiket a feleségük, párjuk jelent be a szűrésre. Maga a prosztata végbélen keresztül történő vizsgálata nem fájdalmas, inkább csak kellemetlen és öt másodpercig tart.

 - mondta el Dr. Hermann János, a Fejér Megyei Szent György Kórház urológus főorvosa, aki arról is szólt, hogy örvendetes változások érzékelhetőek a kezelésben, egyre nagyobb tért hódít a sugárkezelés, amelynek egyre kisebb a szövődményrátája.

 

SZŰRŐVIZSGÁLAT FÉRFIAKNAK SZOMBATON SZÉKESFEHÉRVÁRON

 

Nagy öröm, hogy sokan jelentkeztek a szűrővizsgálatra, amelyet tavasszal is megszervezzük, de a férfiak, beutaló nélkül el tudnak menni a kórház urológia szakrendelésére is. Kifejezett célkitűzésünk felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy felelősek saját egészségükért, ezért fontos, hogy részt vegyenek a szűréseken, különösen, ha azt az életkoruk és családtagjaik kórelőzménye indokolja.

- fogalmazott Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sport tanácsnoka.

 

Galéria

Aktuális Székesfehérvárszűrőnapprosztatarák férfiak