2024.04.23, Kedd

Nagy érdeklődés kísérte a pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.11.14. 11:49

"Állj pályára!” címmel, a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében, bemutatkoztak a megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók Székesfehérváron, november 10-én és 11-én.

Hirdetés

Köszöntőt mondott Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, az eseményt dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

 

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az eseményen.

 

A megyeszékhelyen 77 kiállító – köztük 46 oktatási intézmény és 31 egyéb partnerszervezet, illetve munkáltató – mutatta be képzési kínálatát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének Seregélyesi úti épületében.. A cél az volt, hogy a megye egyik leghatékonyabb seregszemléjén megszólítsák a pályát választó, pályakezdő fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb választásához.

 

 

A pénteki, székesfehérvári ünnepélyes megnyitón Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: nagy az iskolások, a szakképzési centrumok felelőssége, hiszen sok múlik a nyitottságukon és azon is, hogy a sok és összetett információt, ezzel együtt pedig a választás lehetőségét eljuttassák a célközönséghez. Hozzátette: a szakképzés által a fiatalok olyan szakmát, vagy szakmacsoportot ismerhetnek meg, amely megalapozhatja a jövőjüket. Ugyanakkor a munkáltatóknak, a gazdaság szereplőinek is döntő fontosságú, hogy képzett, minőségi munkaerőhöz jussanak.

Nem csak a város és Fejér megye, hanem az összmagyar gazdaság számára is kiemelkedően fontos, hogy mi történik Székesfehérvár szakképzésében és munkaerőpiacán, hiszen ez a város nagyon összetett gazdasági erőcentrum. A közös feladatunk és felelősségünk abban van, hogy ehhez a gazdasághoz odavezessük a fiataljainkat – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Arról is szólt, hogy a fiatalok által megálmodott magas jövedelmek és a legmodernebb ipari technológiák elérhetőek Székesfehérváron, ezért nem kell más városba vagy a világ más pontjára menni. Fehérvár jelenlegi legnagyobb kihívása, hogy a humán és reál területen is biztosítsa a kvalifikált munkaerőt, és megadja ennek keretrendszerét. Emlékeztetett arra, hogy a fiatalok most meghozott döntései egy életre meghatározóak.

A kiállítást dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Utalt arra: a Fejér Megyei Kormányhivatal és jogelőd intézményei immár 18. alkalommal rendeznek pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron és Dunaújvárosban. A legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a megye diáksága, a szülők és a tanárok elé tárják azokat az információkat, melyek az élet első és egyben egyik legfontosabb döntéséhez szükségesek. A pályára állításhoz minden segítséget meg kell adni a fiataloknak - emelte ki. Köszönetét fejezte ki a programsorozat rendezőinek, a kormányhivatali szakembereknek, továbbá a pedagógusoknak, az iskoláknak és a kamaráknak a több éves együttműködéséért. Hozzátette: nem csak a főiskolai és egyetemi képzés a „jövőbiztos”, nagyon jó, ha van egy szakmánk, melyet minőségi módon művelünk, és szeretünk.

A fehérvári megnyitón a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium, valamint a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar működött közre.

Dunaújvárosban november 14-én, kedden 9 órakor nyílik meg „Állj pályára!” címmel a pályaválasztási kiállítás. A Dunaújvárosi Egyetem épületében köszöntőt mond dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, az eseményt dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitja meg.

Aktuáliskiállításpályaválasztás Székesfehérvár