2024.04.25, Csütörtök

Közel egymilliárdos fejlesztésből korszerűsítették Dunaújvárosban

dunaujvaros.com

2017.11.27. 14:56

Elkészült a Tourinform iroda előtti nagyparkoló felújítása, a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése mellett térköves burkolatot kapott a terület. A kivitelezés mintegy 16,5 millió forintba került, mely a Zöld Város projekt keretében valósult meg.

Hirdetés

Erről számolt be Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztató keretében. Mint mondta, a kivitelezés mintegy 16,5 millió forintba került, de ez a munkálat a Zöld Város projekt keretében valósult meg, amelyre közel egymilliárd forintot nyert a város. A környezetrendezési terveknek megfelelően tavasszal fák, cserjék és virágok kerülnek majd a kialakított ágyásokba. Cserna Gábor kiemelte, a projekt keretében további munkálatok is várhatók, ugyanis ebből a forrásból valósul meg a Dózsa mozi, a felső Duna-parti sétány és a Vasmű úti zöldsáv felújítása, valamint a Városháza téri kávézó további fejlesztése.

Már folyamatban van a Vasmű út melletti zöldterületek gyalogútjainak rekonstrukciója, a terület közvilágításának kiépítése, valamint a Martinász szobor melletti parkoló felújítása. A polgármester a további ütemezéssel kapcsolatban elmondta, az időjárás függvényében sor kerül majd a Tourinform iroda előtti járda térkövezésére, növények ültetésére, padok, szemetesek kihelyezésére.

A projekt másik helyszínén, a felső Duna-parton is megkezdődtek a kivitelezési munkálatok a közvilágítás kiépítésével. A terveknek megfelelően a Városháza téri sétány és az Aratók szobor közötti szakaszon megújulnak a gyalogutak, a Duna felé vezető lépcsők, valamint zöldfelület rendezési és növénytelepítési munkákat is végeznek majd a szakemberek. A végső befejezés határideje 2018. október 15.

 

 

A sajtótájékoztató végén egy másik hírről is beszámolt a polgármester, mégpedig, hogy sikerrel pályázott a város a Virágos Magyarországért programra. A zsűri tagjai még júliusban látogattak el Dunaújvárosba, hogy megismerjék a virágosított környezet. Az értékelést követően a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület a kiemelkedő teljesítményért elismerést (különdíjat) adományozott Dunaújvárosnak.

AktuálisDunaújvároskorszerűsítéstérkövezés