2024.04.23, Kedd

Hatalmas segítség a dunaújvárosi városlakóktól

www.dunaujvaros.com

2017.11.02. 17:04

Dunaújváros Kenyerének idei harmadik kedvezményezettje a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete volt, melynek tagjai a város lakóinak segítségével 501 ezer forinthoz jutottak hozzá. Ezt az összeget az önkormányzat további 99 ezerrel egészítette ki, hogy sikeres működésüket még inkább biztosítani tudják.

Hirdetés

Hatodik alkalommal adták át azt az adományösszeget, melyet a Széchenyi pékségekben kapható Dunaújváros kenyere megvásárlásával gyűjtöttek össze a város vásárlói. Ezt az összeget mindig egy szervezet, vagy egyesület kapja, a kedvezményezett 2017 harmadik negyedévében pedig a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete volt.

Cserna Gábor, városunk polgármestere csütörtök délelőtt az adomány átadásakor a Városháza földszinti dísztermében elmondta, a városlakóknak nem kell bemutatni a Farkas Zsolt által alapított és vezetett szervezet tevékenységét, mindennapi munkájuk mellett pedig nagyon jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal is. Mindezek mellett gyakran komoly szakmai kérdésekben is segítenek állást foglalni, mégpedig különböző intézményfelújítások esetében, hogy az uniós előírásoknak megfelelően a mozgáskorlátozottak bejutását segítő fejlesztéseket segítsék saját maguk tapasztalatai alapján.

 

 

A harmadik negyedévben összesen 10 020 darab város kenyere fogyott el, ennek megfelelően az adomány pontos összege 501 000 forint, amit az önkormányzat jócskán felfelé kerekítve, összesen hatszázezer forintra egészített ki.

Farkas Zsolt alapító elnök mindenekelőtt megköszönte az önkormányzatnak, Lissák Kálmánnak, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatójának, és a helyi Tourinform irodának, hogy a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete lehetett a kedvezményezettje az adománynak, és azoknak is, akik vásároltak Dunaújváros kenyeréből, ezzel is segítve az ő működésüket. Mint mondta, az összeget elsősorban rendezvényekre szeretnék költeni és kirándulásokra, hiszen ezen programok megrendezése mindig nagy erőfeszítést és anyagi nehézséget jelent számukra. Másfelől ezzel az összeggel a különböző pályázatokhoz szükséges önerőt is biztosítani tudják a jövőben, valamint tárgyi eszközeiket is tovább szeretnék fejleszteni. Erre a három fontos célra egy hosszú távú programot dolgoznak majd ki, hogy mindenre jusson elegendő forrás.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója is fontosnak tartja, hogy minden alkalommal olyan szervezetet vagy egyesületet támogassanak, amely városi szinten elismert és sok érintett életét segíti. Az elmúlt negyedév tapasztalatairól elmondta, a nyári hónapok általános forgalomcsökkenése ellenére az elfogyott Dunaújváros kenyerek mennyisége nem lett alacsonyabb, ami nagy örömmel töltheti el az adományozókat is.

Az év utolsó három hónapjának kedvezményezettje a Móricz Zsigmond Általános Iskola lesz, melynek elnyűtt tornatermét az őszi szünetben a fenntartó KLIK már elkezdte felújítani, de több olyan része is van még, amire ráférne a fejlesztés, ezért az iskola nevében Kuruczleki Erzsébet megbízott igazgató elmondta, az elválasztó függönyöket, illetve a tornatermi eszközöket szeretnék kicserélni, így az összeget az egészséges életmód és a sport jegyében tudnák elkölteni.

 

AktuálisDunaújvárosSzéchenyi PékségadományösszegMozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete