2024.03.28, Csütörtök

Bemutatták a városi támogatásból vásárolt új rendőrautókat

www.okkfehervar.hu

2017.11.14. 05:00

Bemutatták a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon a város támogatásával megvásárolt négy új rendőrautót. A gépkocsik tulajdonjogának átruházásáról pénteken dönt a Közgyűlés. Ezt követően az autókat a járőrözésben és a bűnügyi felderítő munkában fogják használni. 

Hirdetés

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta rendszeresen juttat támogatást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság számára a közbiztonsági feladatok minél hatékonyabb ellátása céljából. A Közgyűlés korábbi döntésének értelmében az idei költségvetésben 28 millió forintot biztosítottak új gépkocsik beszerzésére.

A Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően négy új, Suzuki Vitara típusú személygépkocsit vásároltak, közbeszerzési eljárás keretében. Tulajdonjoguk átruházásáról november 17-i, pénteki ülésén dönt a Közgyűlés, ezt követően három autót a közrendvédelmi feladatok során, járőrözésre, egyet pedig a bűnügyi felderítő munka során fognak használni.

A gépkocsikat sajtónyilvános programon mutatták be a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat minden évben egyeztet a rendőrség vezetőivel azért, hogy a támogatás felhasználása a lehető leghatékonyabb legyen a város közbiztonsága érdekében. A polgármester bízik abban, hogy az új autók jó célt szolgálnak majd, és a támogatás az állomány számára is jelzi, hogy a város megbecsüli a rendőreit, kiemelten fontosnak tartja a munkájukat. Hozzátette, hogy az elmúlt években javultak a közbiztonsági mutatók és a lakosság biztonságérzete egyaránt.

Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és Székesfehérvár Rendőrkapitánysága közötti kapcsolat példaértékű. A közbiztonság akkor jó, és akkor tudnak rá garanciát vállalni, ha maximális az együttműködés. Ezt a helyi rendőrség az év minden napján érzi. – mondta dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya. Arról is szólt, hogy a közbiztonság összetett fogalom, ennek egy nagy szelete a rendőrségé, de sokat tudnak tenni az önkormányzatok is, melyben Székesfehérvár élen jár. Kollégáival együtt azon vannak, hogy a közbiztonság a lehető legjobb, a város pedig a lehető legélhetőbb legyen.

Köszönetét fejezte ki a támogatásért Kovács Zsolt r. alezredes, Székesfehérvár rendőrkapitánya is. Hozzátette, a város elkötelezett a közbiztonság javítása terén, és ez nem csak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. Régóta kapnak támogatást Székesfehérvártól, azt minden évben a közbiztonság védelmére, közterületi jelenlétre, vagy eszközbeszerzésre fordíthatják. Gépjárművek tekintetében ínséges időket élnek, ezért fordultak a beszerzés kérésével a város polgármesteréhez. 

A Suzuki Zrt. részéről Tóth Péter belföldi értékesítési igazgató és Zsákai Ádám flottaértékesítési vezető vett részt az eseményen. Ugyancsak jelen volt Viza Attila, a város közbiztonsági tanácsnoka.

 

Galéria

Aktuális Székesfehérvárrendőrautók