2024.04.26, Péntek

Aszfaltozási munkákat végeznek Martonvásár-szerte

martonvasar.hu

2017.11.21. 14:56

A napokban fejeződik be a Mikszáth Kálmán utca, a Kölcsey utca, a Váci Mihály utca és a Karinthy Frigyes utca új aszfaltburkolatának kialakítása, továbbá az Orgona utca egy szakasza is megújult.

Hirdetés

Az új aszfaltréteg mellett zúzott köves padka kerül kialakításra a héten, így az új utcák - terheléstől függően - legalább két évtizedig szolgálják majd a martonvásáriak életét.

 

Fotó: Csoma Tamás

 

A most elvégzett felújítások döntően a korábban lefektetett gázvezetékek helyreállítási munkálataihoz kapcsolódnak, így az önkormányzat költséghatékonyan tudta ezeknek az utcáknak a burkolatát helyreállítani. A munkálatok eredményeképpen közel 1000 méterrel gyarapodott településünkön a 21. századi kívánalmaknak megfelelő utcák hossza.

 

Fotó: Csoma Tamás

 

Az elmúlt napokban a Szent László lakóparkban és a Vasvári Pál utcában is dolgoztak a munkagépek. A Szent László lakóparkban elkezdődtek az utcákat is érintő csatorna munkálatok. A szennyvízcsatorna-beruházás befejezését követően, a Szent László lakópark és Erdőhát érintett utcáinak burkolata teljes egészében megújul. A Vasvári Pál utcában garanciális útjavításokra került sor, melyek a nem megfelelő minőségű burkolat miatt kezdeményeztünk a kivitelezővel szemben. A jövő évben a Vasvári Pál utca Széchenyi István utca - Gábor Áron utca közti szakaszának felszíne fel lesz marva, és vadonatúj burkolatot kap, melynek költségeit teljes egészében a kivitelező vállalkozás, a Puhi-Tárnok Út-és Hídépítő Kft. viseli.

 

Fotó: Csoma Tamás

 

A lakossági igények alapján a továbbiakban is kiemelt fejlesztési céloknak tekinti Martonvásár Város Önkormányzata a helyi útburkolatok fejlesztését, ám  a 2010 előtt elmaradt infrastruktúra-beruházásokat - városunk szűk anyagi mozgástere miatt - nem tudjuk a mindannyiunk által kívánt gyorsasággal elvégezni.

Aktuálisaszfaltozás Martonvásárútburkolat