2024.04.18, Csütörtök

Sztárokkal és workshopokkal várták a diákokat Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.14. 16:03

Médianapra várta a fiatalokat a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete „Önkénteskedni menő!” szlogennel.

Hirdetés

A Táska Rádióban workshopokkal, pódium-előadásokkal és a helyi lehetőségeket bemutató börzével vártak minden érdeklődőt. Az önkéntességről mint örömforrásról szóló programon több sztár is bemutatkozott, szó volt külföldi és magyar programokról, valamint a média szerepéről is.

 

 

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Médianapot szervezett szombaton „Önkénteskedni menő!” szlogennel a Lánczos Kornél Gimnáziumban,a program célja az volt, hogy a lehetőségek bemutatása mellett az önkéntességről mint örömforrásról is halljanak a résztvevők.

 

 

A rendezvény megnyitóján Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok arról beszélt a fiataloknak, hogy az önkéntesség nemcsak arról szól, hogy adunk valamit, vagy tudunk segíteni valakinek, hanem arról is, hogy számtalan lehetőséget kínál például a pályaorientációra. „Kipróbálhattok olyan tevékenységeket, amiről megállapítjátok, hogy nem nektek való, vagy arra fogtok rájönni, hogy nektek való és arrafelé irányítjátok az életeteket és azt fogjátok tanulni, amivel az önkéntes munka során megismerkedtetek.” – tette hozzá Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka, aki szerint nagyon jó közösségépítő tevékenység is az önkéntes munka, ami új kapcsolatok építésére, új barátok szerzésére ad lehetőséget.

 

 

A rendezvény pódium-előadásokkal folytatódott. A fiatal műsorvezetők többek között arról kérdezték Lengyel Zsófia paralimpikont, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program képviselőjét és Kóger Dánielt, a Volán és a magyar válogatott jégkorongozóját, hogyan kerültek kapcsolatba a sporttal és arról is, hogyan telik egy napjuk. 

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvármédiaworkshopbörzeSzékesfehérvári Érzékenyítő Program