2024.03.29, Péntek

„Rólad szól!” – Fehérvári fiatalok kérdeztek

www.szekesfehervar.hu

2017.10.13. 11:04

A rendezvény célja, hogy párbeszédet generáljanak a fiatalok és a kormányzati szereplők között a fiatalokat érintő intézkedések, programok kapcsán.

Hirdetés

Székesfehérvári állomásához, érkezett csütörtökön a „Rólad szól!” című országos rendezvény.

A fiatalok egy telefonos applikáció segítségével válaszolhattak az őket érintő kormányzati intézkedésekkel kapcsolatos kérdésekre.

A program egy strukturált, interaktív beszélgetés, amely alapvetően négy témakört érint. Első a 2018. január 1-jétől életbe lépő, első sikeres nyelvvizsga visszatérítésének motivációs hatása és általában a nyelvoktatás kérdései. Második, szintén nagyon fontos kérdéskör a munkaerőpiac őket érintő változásai és a mobilitás. Foglalkozunk még a helyi közösségekkel, közösségi terekkel és információtechnológiai kérdésekkel is.” – tájékoztatott Dr. Sebestyén József, az Új Nemzedék Központ felnőttképzési vezetője, a rendezvény moderátora, aki hozzátette: célkitűzésünk, hogy a fiatalok megértsék: nemcsak szócsövei lehetnek a saját sorsuknak, hanem alakítói is azáltal, hogy véleményüket elmondják.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Diáktanács kiváló együttműködést folytat, de mindemellett fontos, hogy az ifjúságpolitikát felügyelő minisztériummal is legyen kapcsolatuk a diákoknak, és véleményt formálhassanak az önkormányzati hatáskörön túlmutató témákat illetően is.” – fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, aki a közösségi terek kialakítását, valamint a felsőoktatás fejlesztését emelte ki, majd példaként megemlítette: „azon javaslatok egy része, amelyeket a fiatalok megfogalmaztak februárban Székesfehérváron, az Országos Diákparlament ülésén, meg is valósult már, s ezek nagyban befolyásolják az életüket. Mindez azt mutatja, hogy a párbeszédnek van létjogosultsága.”

 

A programot egy telefonos applikáció segítségével bonyolították: a diákok az egyes kérdések megválaszolása után a válaszokat egy kivetítőn láthatták kiértékelve, majd a moderátor segítségével hívták párbeszédre a résztvevőket. Az eseményen részt vett Mohay Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családügyi Államtitkárság Ifjúsági Főosztályának osztályvezetője, Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civil tanácsnoka és Molnár Júlia Flóra, az Új Nemzedék Közösségi Tér székesfehérvári vezetője is.

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárfiatalokinteraktív beszélgetésÚj Nemzedék Központ