2024.03.28, Csütörtök

Indul a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.09. 13:29

A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, mint a MISZ regionális szervezete kiemelt figyelmet fordít a hazai innovációt támogató eseményekre.

Hirdetés

A Magyar Innovációs Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 csatornával közösen, a 2017/2018-as tanév időszakára, 27. alkalommal hirdeti meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. A korábbi években a fehérvári iskolák diákjai sikeresen szerepeltek a versenyen. 

A versenyre egyénileg vagy két fős csapatba szerveződve pályázhat minden 1997. október 1. és 2004. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait.

 

Mivel lehet pályázni?

  • Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével.
  • Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, illetve konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is.
  • A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, illetve műszaki alkotással is részt lehet venni.

 

Mit lehet nyerni?
I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig a fiatalok szakmai, tudományos tovább fejlődésének támogatására.
 

A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja. Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán. A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2018 szeptemberében, Dublinban, az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, az International Sustainable World Project Olympiad-on Houstonban, a London International Youth Science Forum-on, valamint a svájci Élővilág Kutató Héten.

 

A pályázat további részletei ITT találhatók!

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárversenyEmberi Erőforrások Minisztériuma