2024.03.28, Csütörtök

Elrajtolt a kódolás hete a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában!

www.duol.hu

2017.10.09. 21:16

Hétfőn rajtolt el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kódolás heti sorozata, amely sok izgalmas programot ígér a következő napokra.

Hirdetés

Két héten át különböző programoknak ad otthont a Móricz az idén ötéves kódolás ünnepén. Egyebek között a nagyon hasznos és érdekes programozással ismerkedhetnek meg a nebulók. Ehhez kapcsolódóan október 16-án, hétfőn előadók érkeznek az iskolába, akik különböző robotokon keresztül mutatják be a gyerekeknek a programozás lehetőségeit, és ők maguk is kipróbálhatják ezeket.

A Fejér Megyei Pedagógiai Napok digitális szekciójára minden olyan érdeklődőt szeretettel várnak, akik szeretnének bepillantani a 21. századi digitális oktatás világába. Sőt, kísérőrendezvényként kiállítás is nyílik a kiterjesztett valóságban végrehajtott projektekről.

A Kódolás hete következő jelentősebb és egyben talán leglátványosabb állomása október 18-án, szerdán lesz: nagy robotbemutatót tartanak! Az intézmény vár olyan szülőket és diákokat, akik otthonukban saját maguk által programozott robotokat használnak. Ezenkívül a gyerekek között Beebot programozó versenyt hirdetnek, valamint a profibbak kipróbálhatják a Scratch-ben programozható SBrick robotot is.

Azt, hogy a programozás hasznos és egyben szórakoztató, a tanórák keretein belül is megtapasztalhatják a móriczos gyerekek, akik matematika, környezetismeret, magyar, történelem, valamint énekórákon látványos, tantárgyhoz kapcsolódó kódolási feladatokat kapnak majd ebben a két hétben.

AktuálisDunaújvárosRobotprogramozásMóricz Zsigmond Általános Iskola