2024.03.28, Csütörtök

Zöld energiával működik Etyek legújabb borbirtoka

miepitunk.hu

2017.07.19. 08:34

Új borászatot épített az EVB az etyeki Öreghegyen. A modern épület borászati oktatóközpontként is működik, a helyi hagyományokat és a környezetvédelem szempontjait is előtérbe helyezi.

Hirdetés

Az EVB Építő Kft. építette fel a legújabb etyeki borbirtokot. A Borászati Oktató Központ és Vendégház egy békéscsabai-szegedi konzorcium beruházásában épült meg.

(Az épület kivitelezés közben - fotó: miepitunk.hu)


Az EVB 2016 áprilisában kezdte el a generálkivitelezési munkákat az Etyeki Kúria szomszédságában. A modern építészeti jellegű, ám minőségi anyaghasználatának köszönhetően, környezetébe jól illeszkedő épületet Ulrich Péter tervezte. A borászatot a megújuló energiaforrások által nyújtott lehetőségek figyelembe vételével építették fel, hűtése és fűtése levegő-, víz-, és hőszivattyús rendszerrel lett megoldva. Emellett az épület a környék kulturális örökségét is tükrözi.

Az új borászati központban helyet kapott egy borkóstoló terem, továbbá több rekreációs helyiség is az épület átrium szintjén, míg a fogadó és vendégház rész a földszinti és emeleti részen helyezkednek el. A borkóstoló teremből a környék szőlőültetvénnyel fedett dombjaira nyílik kilátás.

 

Forrás: miepitunk.hu

Galéria

Aktuálisépítőipari cégekborászatetyekEVB Építő Kft.