2024.04.18, Csütörtök

Családbarát hellyé vált Székesfehérvár

szekesfehervar.hu

2017.06.14. 15:55

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel - köztük Székesfehérvárral - kötött együttműködés jeléül, Családbarát Hely címeket adtak át kedden Budapesten.

Hirdetés

A rendezvényen Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat. ” - tette hozzá.

A köszöntő után Pálfay Erzsébet, hálózati projektvezető beszélt röviden a mozgalomról. Alapvető problémának nevezte, hogy a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak. Kiemelte, hogy a helyzet javulásához lokális szintű népszerűsítés is szükséges. A mozgalom elképzelése hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez, akik tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet és ezzel hozzátenni a közös cél megvalósulásához, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.

A mozgalom bemutatása után Skrabski Fruzsina és Pálfay Erzsébet átadta a Családbarát hely címeket. A díjazott helyi képviselők néhány mondatban szintén kifejtették az együttműködéssel kapcsolatos gondolataikat. Székesfehérvárt Molnár Tamás, Ifjúsági és Civilügyekkel foglalkozó tanácsnok képviselte a rendezvényen.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvár2017Családbarát HelyHárom Királyfi, Három Királylány Mozgalom