2024.04.23, Kedd

Képzőművészet-oktatási konferenciát rendeznek Fehérvárcsurgón

art.pte.hu

2017.05.11. 09:00

2017. május 12-13-án a fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány a képzőművészet oktatásának kérdéseit tárgyaló konferenciát szervez A képzőművészet-oktatás jelene és jövője címmel.

Hirdetés

A konferencia célja, hogy a különböző típusú iskolákból érkező, képzőművészettel kapcsolatos tárgyakat oktató tanárok, valamint a múzeumi programokért felelős szakemberek találkozzanak és megosszák egymással véleményüket, problémáikat, vágyaikat a képzőművészet tanításának jelenlegi helyzetével és a jelenlegi magyar tananyaggal kapcsolatban, új utakat találva a fiatal generációnak az „alapvető klasszikus képzőművészet” iránti elköteleződés serkentéséhez, valamint a szakmai lehetőségekhez.

Mostanában rengeteg gyermek nem érti, mit prezentálnak a korábbi évszázadok festményei. Ez az ő alapvető kultúrájukban és vizuális kultúrájukban hiány, amely megfosztja őket a kortárs művészet értékelésének jelentőségétől.

Szó lesz az „Art therapy / művészeti terápiá”-ról is a művészeti kultúra érzelmi és lelki egyensúllyal kapcsolatos jelentőségének bizonyítására. (A felnőttek számára kiadott kifestőkönyvek növekvő száma, úgy tűnik, megfelel a művészet egy további, „antistressz” funkciójának).

A konferencia május 12-én, 14:00 órakor kezdődik üdvözlő kávéval és 17 óráig tart, folytatása szombaton 10 és 17 óra között kerülne megrendezésre.

Az előadásokat pénteken este kulturális program egészíti ki.

A Károlyi József Alapítvány biztosítja a szakmai hallgatók péntek-szombati étkezését. A konferencia, a pénteki vacsora és szombati ebéd és vacsora ingyenesek.

 

A programokat és a jelentkezési lapot itt találja: http://www.art.pte.hu/kepzomuveszet-oktatasi_konferencia_2017

 

Forrás: art.pte.hu

AktuálisoktatáskonferenciaFehérvárcsurgóképzőművészet