2024.03.29, Péntek

Prima-díjas építész nyújt támogatást egy gimnázium számára

szekesfehervar.hu

2017.01.11. 14:32

Kámán Béla Fejér Megyei Prima-díjas építész a 2016-ban kapott díjából 300 ezer forintot utalt át a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium számlájára. A nemes támogatásból az iskola digitális táblát vásárolhat a gimnázium számára. A gimnázium mellett egy kórházi beteghordót, két rászoruló gyermekes családot, az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, valamint még egy civil szervezetet és egy nyugdíjas sakkozót is támogatott.

Hirdetés

2016 egyik Fejér Megyei Prima-díjasa Kámán Béla okleveles építőmérnök lett. Az ő nevéhez fűződik többek között az Alba Ipari Zónában több mint 40 új üzem kiviteli terve és azok megvalósítása, a belvárosi Hiemer-Font-Caraffa épülettömb rekonstrukciójának első két üteme és az M7-es autópálya 60-as kilométerénél megépített Albapark Étterem. Üzleti filozófiájában fontos helyet foglal el a helyi szervezetek minél nagyobb arányú foglalkoztatása. Közösségi szerepvállalása kiemelkedő, a Fejér Megyei Építész- és Mérnöki Kamarák alapító tagja, büszke továbbá az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnökségében betöltött szerepére.

Kámán Béla a felajánlással kapcsolatban elmondta: „Már a sajtótájékoztatón bejelentettem, hogy ha megnyerem a Prima-díjat, jótékonysági célra fordítom. Az unokámtól, aki ide jár, nagyon sok jót hallok az iskoláról. Ahogy az épületben körbenéztem, úgy döntöttem, hogy ennek az iskolának szüksége van támogatásra.”

„Nagy örömmel fogadtuk a nemes felajánlást. Terveink szerint a felajánlott összegből és az alapítványunk támogatásával a gimnáziumunk számára vásárolunk digitális táblát, amire mind a kollégák, mind a tanulók részéről nagy igény van.” – fogalmazott Kneifel Imre, az intézmény igazgatója. A szimbolikus eseményen jelen voltak az intézmény igazgatóhelyettesei és az alapítvány elnöke is.

AktuálisFejér megyetámogatásKodály Zoltán Általános IskolaPríma DíjépítészKámán Béla