2024.03.29, Péntek

18 csapat jutott tovább a megyei vetélkedő döntőjébe

fejer.hu

2017.01.03. 10:26

A Fejér Megyei Önkormányzat „A mi kincsesládánk” címmel hirdetett Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedőt Fejér megyében. A kétfordulós vetélkedőt az önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen a Földművelésügyi Minisztérium sikeres HUNG-2016 pályázatán elnyert 3 millió forintos pályázati támogatásból szervezik meg.

Hirdetés

Döntőjéhez érkezett a megyei általános iskola felső tagozatos és a középiskolás diákok számára szervezett „A mi kincsesládánk” - Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő. A diákokat az első fordulóban, játékos formában egy online teszt kitöltése várta. A beérkezett feladványokat elbíráló bizottság szerdai döntése alapján a megye 3 középiskolájának és 7 általános iskolájának 18 csapata jutott be a megyei döntőbe. A vetélkedő kiemelt célja a nemzeti értékek és Hungarikumok népszerűsítése és megőrzése a következő generáció számára. A megyei döntőt 2017. január 12-én, a Fejér Megyei Kormányhivatal Réztermében rendezik meg Székesfehérváron.

A vetélkedő első fordulójában a diákoknak egy online–teszten kellett számot adni tudásukról. Ezzel az volt a szervezők célja, hogy a megye általános iskolás felső tagozatos és középiskolás diákjai körében játékos formában hívják fel a figyelmet a nemzeti értékek és Hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának fontosságára.

 A beérkezett feladványokat értékelő bíráló bizottság tagjainak döntése alapján „A mi kincsesládánk” -A Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő végső, megyei megmérettetésére a megye 3 középiskolájának és 7 általános iskolájának 18 csapata jutott tovább. A döntőre Dunaújvárosból, Székesfehérvárról, Pusztaszabolcsról, Ercsiből, Zámolyról, Agárdról, Csórról, Sárbogárdról érkeznek a fiatalok 4 fős csapatai.

 A megyei döntőt 2017. január 12-én, csütörtökön az általános iskolások részére délelőtt 10.00 -12.00 óra között, a középiskolásokét délután 13.00-15.00 óra között Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Réztermében rendezik meg.

 A döntő első három helyezettjét tárgyi nyereményekben és oklevélben részesítik és/vagy programokon vehetnek részt, valamint minden versenyzőt és felkészítő tanárt emléklappal jutalmaznak.

 A HUNG-2016 pályázat kiemelt célja, hogy Fejérben élők, a megye fiataljai is minél szélesebb körben megismerjék nemzeti és a megyében fellelhető értékeket, Hungarikumokat.

 „A mi kincsesládánk” - A Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő megyei döntősei megtalálhatóak a http://www.fejer.hu/18-csapat-jutott-tovabb-a-mi-kincsesladank-a-fejer-megyei-ertekek-es-hungarikumok-ismereti-vetelkedo-megyei-dontojebe oldalán.

AktuálisFejér megyevetélkedődiákFejér Megyei Önkormányzat