2024.04.18, Csütörtök

Teljes díszben az ország karácsonyfája

mti

2016.12.02. 14:07

Befejeződött a fővárosi Kossuth téren található karácsonyfa feldíszítése. Mint ahogyan azt korábban is megírtuk, az ezüstfenyő egy sárszentmihályi család felajánlásaként érkezett az Parlament elé.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a szakemberek befejezték a 23 méter magas ezüstfenyő feldíszítését a Kossuth téren, és elkészült a betlehemi jászol is. Az ország karácsonyfáját 2400 folyóméter ledes fényfüzérben összesen 33 600 színes izzó ékesíti és szánkókból formázott kordon veszi körül.

A fa január 6-ig, vízkereszt napjáig áll majd a téren, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászoruló tűzoltócsaládoknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala, amely a szánkókat is jótékonysági célra szánja.

Az ország karácsonyfáját a Kossuth téren múlt héten pénteken állították fel, díszítése pedig hétfőn kezdődött.

A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette. Tavaly, a saját kertjéből karácsonyfát felajánló dabasi család kezdeményezését követően gondolt arra, hogy az udvarán álló, mérete miatt veszélyessé vált fenyőfa méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

Aktuálisparlamentsárszentmihálykarácsonyfa