2024.04.20, Szombat

Évzáró adventi kiállítás nyílik a Művészetek Házában

okkfehervar.hu

2016.12.06. 12:18

A közép-dunántúli nép- és iparművészeti tárlat megnyitására december 7-én, szerdán kerül sor.

Hirdetés

2016-ban, Karácsony havában 16. alkalommal rendezi meg a M-ART egyesület és a Művészetek Háza a hagyományos évzáró adventi kiállítását. A tárlatot L. Simon László országgyűlési képviselő nyitja meg december 7-én, szerdán 18.00 órakor az intézmény kiállítótermében. Az ünnepi eseményen Varró János népzenész és Vakler Anna népdalénekes Fejér megyei népdalokból és népszokásokból ad ízelítőt a látogatók számára.

Az ősz elején meghirdetett nép- és iparművészeti pályázatra 232 alkotással neveztek a Közép-dunántúli Régióból, ebből a tárlaton – a zsűri javaslata alapján – közel 200 pályamű tekinthető majd meg.

A bemutatón olyan hétköznapi tárgyakkal – karácsonyi díszekkel, kellékekkel, tárolóedényekkel, képeslapokkal, díszdobozokkal – ismerkedhetnek meg a látogatók, amelyek megőrizték tárgyi anyanyelvüket és népművészeti karakterüket, mégis a mai modern lakások ünnepi kiegészítői lehetnek.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének új ötletekkel, trendekkel, új formai, esztétikai megoldásokkal gazdagodni a népművészet világából.

A Művészetek Háza látogatói és vendégei január első hetétől az intézmény műhelyeiben ki is próbálhatják azon mesterségek fortélyait, amelyekkel egy-egy számukra tetsző alkotást maguk is el tudnak készíteni. Így megeshet, hogy jövőre már ők lesznek a kiállítók!

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeMűvészetek Házaközép-dunántúli nép- és iparművészeti tárlat