2024.04.18, Csütörtök
Rácalmási cég adományoz a Katasztrófavédelemnek

Rácalmási cég adományoz a Katasztrófavédelemnek

katasztrofavedelem.hu

2016.11.09. 11:24

A Hankook Tire Magyarország Kft. már megszokottnak tekinthető éves abroncsadományozási ünnepségét tartotta meg. A katasztrófavédelem ötödik alkalommal részesült az adományból.

Hirdetés

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012 óta összesen 846 szervezetnek adományozott csaknem 10 ezer gumiabroncsot, 210 millió forint értékben. Az adományozási ünnepségen tartott beszédében Lee Sang Il, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy minél nagyobb egy cég, annál nagyobb felelősséggel tartozik a környezete iránt. Az idei évben 342 szervezet tudhatja magát a koreai cég több mint háromezer ingyenes abroncsot felölelő pályázatának kedvezményezettjei között.
 


A katasztrófavédelem részéről Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes mondott beszédet. Elmondta, hogy először 2012-ben kereste meg a Hankook a katasztrófavédelmet, amely idén már ötödik alkalommal vehetett át abroncsokat. Az adományként kapott felszerelések a katasztrófavédelem személygépjárműire kerülnek. A katasztrófavédelem a maival együtt összesen kétezer abroncsot vehetett át az adományozó cégtől, így ma már a szervezet személygépjárműinek és kisteherautóinak 60 százaléka Hankook gumiabronccsal fut. A katasztrófavédelem járműi évente 15-16 millió kilométert futnak. Köszönhetően annak, hogy a szervezet ingyen jut abroncsokhoz, a régi abroncsok cseréjére szánt pénzt más, a mentő tűzvédelem fejlesztését célzó eszközök beszerzésére lehet fordítani.
 


A katasztrófavédelem mellett többek között az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Delta Országos Katasztrófa Mentőcsoport, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Nógrád megyei székhelyű Cserhát Különleges Mentőcsoport kapott új gumiabroncsokat.

AktuálisadományKatasztrófavédelemrácalmásHankook Tire Magyarország Kftgumiabroncs