2024.04.24, Szerda

Vargha Tamás lett az Árpád-ház Program miniszteri biztosa

mti

2016.10.22. 11:39

A miniszteri biztos feladata a program előkészítésével és megvalósításával összefüggő feladatok végrehajtásának irányítása, koordinálása és felügyelete lesz, az ehhez kapcsolódó kormány-előterjesztések, jogszabálytervezetek, kormány- és minisztériumi vezetői szintű döntések, intézkedések előkészítésével vagy koordinálásával, a jelentések és beszámolók elkészítésével együtt.

Hirdetés

Az emberi erőforrások minisztere Vargha Tamás parlamenti államtitkárt nevezte ki az Árpád-ház Program előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.

 

A biztos felel majd a program 2016-2022. évi első ütemének részletes végrehajtási programtervének kidolgozásárét, az egyes ütemek pontos forrásigényének meghatározásáért, az Árpád-ház történelmi művét, annak európai jelentőségét, továbbá az Árpád-ház uralkodóit, szentjeit, az Árpád-kor kulturális örökségi emlékeit, művészetét bemutató nagyszabású magyar és nemzetközi kiállítás koncepciójának kidolgozásáért és a megvalósítás pénzügyi, szakmai és egyéb feltételeinek meghatározásáért. Ezen túlmenően kapcsolatot tart majd a program előkészítésében és megvalósításában közreműködő egyéb intézményekkel is.


Vargha Tamás 1987-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát, tanári pályafutását követően 2006-2010 között Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének képviselője, 2008-2010 között a város kulturális, társadalmi és nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsnoka volt. 2010-től Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának, majd Honvédelmi Bizottságának tagja, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, 2012 óta pedig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

 

A megbízatás október 17-től április 16-ig szól, a miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért díjazásban nem részesül.

Aktuálisvargha tamásÁrpád-ház Program