Aktuális

Fejér Megyei Önkormányzat és Kormányhivatal jótékony célú fenyővásárt szervez

2017.12.13

Ismét jótékonysági fenyőfavásár színhelye a Megyeháza belső udvara, december 24-éig. A szociális és gyermekvédelmi intézmények számára 23-23 fenyőt adományozott dr. Simon László, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Díjat nyertek a Fejér megyei kormányhivatal egészségfejlesztői

2017.12.12

Ötödik helyet értek el egy országos pályázaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós vetélkedővel. A pályázatot az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete írta ki egészségértés témában „Nekem szól!” címmel.

Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében

2017.12.12

Az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett.

Viharos széllel rekordközeli meleg érkezik a hét elején

2017.12.11

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a hét első napjaiban - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint a hét elején akár 18 fok is lehet, a hét második felében ismét lehűlés jön, havas eső, hó is eshet.

Több mint száz családnak segítenek tűzifával Székesfehérváron

2017.12.10

Összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával.

Kis járőrök köröznek a dunaújvárosi gyermekosztályon

2017.12.08

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

Engedély és bejelentés nélkül lehetne 80 méterig kutat fúrni

2017.12.08

Nyolcvan méteres kútmélységig eltörölné az engedélyezési és bejelentési eljárást több fideszes képviselő, akik pénteken nyújtották be vonatkozó javaslatukat a parlamentnek.

Megújul a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház – közel 90 millió forint érkezik az előkészítéshez

2017.12.07

A Magyar Kormány idén novemberben hozott határozatot arról, hogy forrást biztosít a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújításának előkészítéséhez, majd egy következő ütemben a beruházás megvalósításához is. A régóta várt döntésről Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője számolt be a művelődési házban.

Negyedik alkalommal rendezett Mikulás-ünnepséget a Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.07

A jó hangulatú eseményen dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, majd jó szórakozást kívánt a bűvészműsorhoz.

Székesfehérvári séf a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében

2017.12.06

Esélyt kapott arra az ismert fehérvári szakács, hogy megvalósítsa régi álmát, s kijusson a legrangosabb szakmai világversenyre, amelyet korunk egyik legnagyobb szakácsikonjáról, a jelenleg 91 éves francia Paul Bocuse mesterszakácsról neveztek el.

Elindult a Cipősdoboz akció – Fehérváron öt helyen várják az adományokat

2017.12.06

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezte meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Fehérváron öt helyszínen várják a csomagokat.

A rendőrség és bankszövetség szerint biztonságosak az érintős bankkártyák

2017.12.05

Rémhír az a közösségi médiában terjedő állítás, hogy nem biztonságos az érintős (PayPass rendszerű) bankkártya - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője az ORFK és a Magyar Bankszövetség közös sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

Egerszegi Zoltán vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért Díjat

2017.12.04

A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Egerszegi Zoltánnak, a HTM Szerszámgyártó Zrt. volt vezérigazgatójának ítéltek oda. Polgármesteri elismerő emlékéremben részesült a DENSO Gyártó Magyarország Kft., amely fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az idei évben.

Székesfehérvár fog otthont adni 2020-ban az egyetemi amerikaifutball-világbajnokságnak

2017.12.04

Magyarország 2020-ban egyetemi amerikaifutball-világbajnokságot rendez.A sportág hazai szövetsége hétfőn számolt be a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) hétvégi döntéséről.

Versenypálya épül a móri öttusázóknak

2017.12.03

Színvonalas műsorral nyitották meg péntek este a Wekerle Sándor Szabadidőközpont 15. évfordulójára rendezett ünnepélyt. Ezt követően derült ki, hogy tizenegymilliós támogatásból versenypálya épülhet Móron.

Székesfehérváron mindenki ingyen juthatott a kék kukához

2017.12.13

Figyeljünk a környezetünkre, figyeljünk jobban mit teszünk a kék kukába!

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron

2017.12.12

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzem számára további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Egyből kettőt! Martonvásári adománygyűjtés játszótérre és faültetésre

2017.12.11

A "Martonvásárért" Alapítvány vállalja, hogy 2 millió forint saját forrás felhasználásig megduplázza a beérkezett adományokat, és a felajánlásokat az adakozó által megjelölt célra használja fel.

Jubiláló véradókat köszöntöttek Tolnán

2017.12.10

Jubiláló, több tízszeres véradókat köszöntöttek és láttak vendégül Tolnán, a civil házban.

Sport, gyerekek, egészség - elkészült a Túrózsáki úti szabadidőpark Székesfehérváron

2017.12.09

Futópályák, kosár- és focipálya, játszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja a mozogni vágyók igényét az új Túrózsáki úti szabadidőparkban. Az Öreghegy lábánál a Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Aszalvölgyi vízfolyás mellett, felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

Elkészült a dunaújvárosi lánglovagok jövő évi képes kalendáriuma

2017.12.08

Elkészült a lánglovagok új, 2018-as jótékonysági naptára, amely számos sztárvendéget felvonultatva, meglepetések sokaságával várja a remélhetően népes fogyasztótáborát. Már elérhető!

Újraavatták a Szent István Székesegyház felújított 56-os emléktábláját

2017.12.08

A Bazilika melletti 56-os emlékkereszt emléktábláit korábban az épület nagyszabású rekonstrukciója miatt távolították el, az új tábla Pintér Balázs szobrászművész alkotása. A város közgyűlése 2017 szeptemberében döntött úgy hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt adózva újraállítja a táblákat immár egységesen, egy műbe foglalva, azon áldozatok neveivel kiegészítve, akik a székesfehérvári 56-os eseményekhez kapcsolódóan veszítették életüket.

Három kötelezettségszegési eljárás is bírósági szakaszba lépett Magyarországgal szemben

2017.12.07

Az Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság (EB), a harmadik szakaszba léptetve ezzel egyszerre a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültkvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárásokat.

A kisvállalati adó alkalmazásáról tájékoztat 70 ezer céget a NAV

2017.12.07

Több mint 70 ezer vállalkozást tájékoztat az ügyfélkapun keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön arról, hogy megérné jövőre a kisvállalati adót (kiva) választani.

Fejér megye átlépte az influenza járványos küszöbértéket

2017.12.06

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. november 27. és december 3. között (2017. 48. hetében) a megye területén 744 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30,7%-kal magasabb, mint az előző heti adat. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 178,8%ooo volt.

Adventi családi délután lesz december 17-én a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.05

December 17-én, vasárnap 14 órától a Vörösmarty Színház adventi családi programot szervez a Színház Kávézóban, ahol lesz mesejáték, kézműves foglalkozás, tánc, közös gyertyagyújtás, adománygyűjtés, nyereményjáték. A nap folyamán állami gondozott gyermekek számára is várják az adományokat.

Adomány kapott a bicskei tűzoltóság

2017.12.05

Egy automata defibrillátort adományozott a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnak az MMM Trans Kft.

Az egykori négykaréjos templom maradványait kutatják a Bazilika előtt Székesfehérváron

2017.12.04

Már a burkolata készül az Arany János utcának, a Bazilika előtti tér pedig ideiglenes járófelületet kap, hogy a templom mindkét irányból, könnyebben megközelíthető legyen. Az ásatás még nem fejeződött be, az eddig feltárt részeket védőborítással látják el, és tavasszal folytatódik a négykaréjos templom feltárása.

Megújult óvodába és jobb járdákon járhatnak a besnyőiek

2017.12.04

A kis falunak szoros költségvetésből kell gazdálkodnia. Idén így is több jelentős fejlesztésre futotta, ami plusz pályázati pénzeknek is köszönhető. Megújult például az óvoda, s két utcában a járda is.

Fiatalok szerveztek hangulatos adventi programot a székesfehérvári Hiemer-házban

2017.12.03

A Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az Adventi Napot: délelőtt kisebb gyerekeket, családokat vártak a Hiemer-házba hangulatos, izgalmas készülődésre. Élettel telt meg a Pince Klub, a karácsonyi kézműveskedés mellett volt játék, mese és meleg tea is minden betérőnek. Délután városismereti versenyt bonyolítanak felsős és középiskolás diákokból álló mintegy húsz csapattal, a fiatalokhoz kötődő belvárosi közösségi tereken. A jótékonysági estet december 19-én rendezik, az összegyűjtött adományokat a Gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.